Boveneinder.jouwweb.nl
Home » Tarara!

Tarara!

Burgeroorlog is niet meer af te wenden

Een politieke elite, die zijn eigen plan trekt en een groot aantal boze burgers, die met lede ogen gadeslaan hoe hun land wordt overgenomen door andere culturen en hoe ze steeds verder worden uitgeknepen door de elite, die zich niets van hen aantrekt, zelfs niet van verkiezingsuitslagen. Een broeinest voor burgeroorlogen in Europa?

De situatie in Duitsland is duidelijk. Daar wordt de SPD nu op het schild gehesen als regeringspartner voor Merkels CDU/CSU. Terwijl de SPD gigantisch verloor bij de verkiezingen. Naar de kiezer wordt niet geluisterd. In dat geval zou de combinatie CDU/CSU met de winnaar van de verkiezingen AfD voor de hand hebben gelegen, niet een coalitie van twee partijen, die zwaar verloren. Maar de AfD werd, net als de PVV in Nederland, uitgesloten. Na het klappen van de combinatie met de Grünen, waren nieuwe verkiezingen op zijn plaats geweest, maar zowel de Bundespresident Steinmeier als Merkel zagen de bui al hangen. Nog meer stemmen voor de AfD.

 

In Nederland gebeurde eigenlijk hetzelfde. Als tweede partij in het parlement staat de PVV buiten spel door uitsluiting. Een lot, dat bij volgende verkiezingen waarschijnlijk ook FvD wacht. Het gevolg is dat Nederland nu zit met een in elkaar geknutseld vierpartijenkabinet, dat aan de hand loopt van grote multinationals en de Bilderbergconferentie. Tekenend zijn de woorden van Minister van BZK, Kajsa Jonkvrouwe Ollongren, over het afschaffen van het referendum: ,,Ik wil de Nederlandse burger niet de illusie geven dat die iets te zeggen heeft.” Dertig jaar terug zou de Nederlandse politiek dit soort taal van een buitenlandse politicus tot op het bot verketterd hebben. Nu spreekt een Nederlandse politica dit gewoon, ongestraft uit. Daarnaast blijkt een partij als de VVD ronduit onbetrouwbaar – en dat is dan nog een eufemisme.

 

De EU is ook goed in uitsluiten. Eurocommissaris Timmermans zegde Polen de wacht aan, omdat ze niet in de pas lopen met wat de EU wil. Dat geldt ook voor Tsjechië en Hongarije. De bevolking van de lidstaten is uiterst EU-sceptisch, maar de EU dendert maar door met ‘Meer EU’. De Duitse SPD-leider Martin Schulz – politiek afkomstig uit de EU – sprak van een federale EU in 2025, wie het niet aanstaat, mag het zeggen, die wordt de EU uitgezet. Die uitspraak heeft hij teruggenomen, maar toch, het is gezegd en het is tekenend voor hoe de EU denkt en handelt. De EU-burger stelt niets voor. Die is slechts het behang voor de Europese superstaat, die zij voor ogen hebben.

 Al zal de nuchtere denker stellen dat de stelling van Schulz ook een positieve kant heeft: Landen kunnen door uitgezet te worden, op een goedkope en simpele manier de EU verlaten. Dat is andere koek dan ‘Brexit-koek’.

 

Deze factoren zijn uiterst gevaarlijk. Ik waar mijzelf aan de stelling, dat er zonder social media, die in hoge mate dient als uitlaatklep voor de huidige onvrede, er allang een burgeroorlog zou zijn uitgebroken. Mensen kunnen nu hun frustraties nog kwijt op Facebook, Twitter, Instagram etc., maar er komt een tijd, dat dit voor de tot op het bot getergde burger ook niet genoeg meer is. Om bij Nederland te blijven, de dominantie van de Islam is velen een doorn in het oog. De dominantie van de EU en de huidige regering eveneens. Een ideaal broeinest voor een burgeroorlog. Trek je het door over de hele EU, is de kans op een (burger)oorlog binnen de EU momenteel ongekend groot en wordt met de dag groter. Zo is het de vraag, hoe lang de Zweden de verregaande rellen en aanslagen door extreme moslims nog pikken. Een tikkende tijdbom.

 

Is dit nog te keren? In het huidige politieke spectrum niet. Als de politieke elite doorgaat met dit spel om de macht, is het slechts een kwestie van tijd, tot burgers zich tegen hun overheden en de EU gaan keren. Aangezien er in zowel Duitsland als Nederland geen nieuwe verkiezingen in het verschiet zijn, zal de status quo voortduren, de onvrede toenemen en daarmee zal de angst van de burger voor zijn baan en hypotheek verdampen. Wat, als je met een baan zo weinig verdient, dat je die hypotheek toch niet meer kunt betalen, omdat de overheid steeds meer geld opeist? Maar als het besef doordringt dat ook nieuwe verkiezingen niets oplossen, omdat je grote groepen mensen niet een, twee drie, hup het land uit krijgt, is de beer los. Dan staat niet alleen het Malieveld vol, maar gaan de ruiten van het Binnenhof aan diggelen en worden politici te grazen genomen. Hetzelfde geldt voor de EU. De historie leert, dat je als overheid burgers heel lang kunt tergen. Heel lang kunt onderdrukken en negeren. Uiteindelijk gebeurt dan, wat in 1789 in Frankrijk gebeurde.

 

Politici, willen we dat? Dan moet u vooral zo doorgaan op de ingeslagen weg van negeren, onderdrukken en uitsluiten. Willen we dat niet? Buig dan ’s voor een keer deemoedig het hoofd voor de (EU) burger. Erken tenminste, dat er grove fouten zijn gemaakt en zet die recht. Zet bepaalde partijen, zoals de VVD, uit het politieke bestel. Vorm de EU om tot een handelsunie. Zet moslims het land uit. Sluit de grenzen en laat geen asieleisers meer binnen. Dan is het tij misschien nog te keren. Al ben ik bang, dat het te laat is.

 

=================================================

Einde van deze opinie. Lees hieronder meer op Tarara, de opiniepagina voor helder denkend Nederland.

==================================================

 

Mogelijke conversatie tussen Mark en Sybrand

,,Dag Sybrand, met Mark.”

,,Mark…. Wat kan ik voor je doen?”

,,Kajsa (Ollongren) belde. Ze is benaderd door haar superieuren van de Bilderbergconferentie over de rol van Pieter Omtzigt in de kwestie MH17. Vandaar dat ik contact met je opneem. Dit is toch een zeer belangrijke kwestie.”

,,Ja. Pieter heeft een enorme dossierkennis. Als je iets wilt weten, kun je hem beter zelf bellen misschien?”

,,Nee, nee, Sybrand, het gaat om iets anders. Iets veel belangrijkers. Pieter kan wel ’s teveel weten. Als naar buiten komt, dat het toch niet de Russen waren, maar dat de MH17 door Oekraine is neergehaald, kan dat heel schadelijk zijn voor mij. Het voortbestaan van het Kabinet kan dan zelfs op het spel komen te staan. Dat is onwenselijk, je weet toch van de afspraken met de Bilderbergconferentie?”

,,Ja, ja… Dat weet ik, Mark. Maar Pieter is de woordvoerder op dit dossier. Die heeft een enorme dossierkennis.”

,,Zeker, Sybrand. Zeker. Dat trek ik ook niet in twijfel. Maar het gaat de verkeerde kant op. Pieter slaat door.”

,,Ja, maar hij heeft wel de nodige bewijzen.”

,,Bewijzen, Sybrand, bewijzen… ‘Pleurt op’, zeggen ze hier in Den Haag. Het gaat toch niet om bewijzen? Het gaat om het voortbestaan van het Kabinet, om de positie van ‘Bilderberg’. Hoe moet ik het Kajsa en de Bilderbergconferentie uitleggen als het fout gaat op dit dossier? Nee, Sybrand, we moeten dat voorkomen.”

,,Voorkomen? Hoe dan?”

,,Luister, Sybrand. Kajsa brengt in de publiciteit, dat er nepnieuws wordt verspreid door de Russen, om de Nederlandse politieke situatie te beinvloeden. Maar daar zijn we er nog niet mee. Ik heb contacten, Sybrand. Heel goede contacten met een journalist van NRC. Als die schrijft, dat de ontkenning van de Russen nepnieuws is…, worden de ongeloofwaardig met hun ontkenning.”

,,Allemaal goed en best Mark, maar Omtzigt weet beter. Ik ken hem goed genoeg. Die gaat echt niet staan liegen in een Kamerdebat. Daar is hij veel te rechtlijnig voor.”

,,Liegen, Sybrand? Wie heeft het hier over liegen? De Russen hebben het toch gewoon gedaan, man. Als ‘Bilderberg’ het zegt, is het zo. Of wil je tegen de Bilderbergconferentie in gaan? Nou, maak dan je borst maar nat, jongen. En die van Omtzigt! Die zullen er persoonlijk voor zorgen dat hij en dat partijtje van jou in no time niets meer voorstellen.”

,,Is dat een dreigement, Mark?”

,,Nee, nee... Luister, Sybrand. Ik heb een oplossing. Kajsa treedt in de publiciteit over dat Russische nepnieuws. Vervolgens benader ik NRC. Die publiceren een verhaal, dat de Russen Oekraine vals beschuldigen van het neerhalen van MH17. Dat het allemaal Russisch nepnieuws is, dus. Zo kunnen we de zaak sturen… Dit is toch een unieke kans, man!”

,,Ja, maar Mark… Omtzigt gaat hier nooit mee akkoord.”

,,Omtzigt, Omtzigt… Luister nou ’s even, Sybrand. Jij gaat er vervolgens voor zorgen, dat Omtzigt van dat dossier af gaat. Onmiddellijk. Hoor je? On-middel-lijk. Die vent is net een pitbull. Maar hij ziet het gewoon verkeerd, dat vind jij toch ook? Denk aan het belang van het Kabinet, aan het belang van een goede relatie met de Bilderbergconferentie.”

,,Allemaal mooi gezegd, Mark, maar als hij dan opstapt en z’n zetel meeneemt? We hebben als coalitie maar een meerderheid van een zetel, dat weet jij net zo goed als ik.”

,,Kijk, Sybrand, daar ga jij nou voor zorgen. Jij veegt hem de mantel uit, desnoods je hele CDA-fractie. Laat ‘m door het stof kruipen, verneder hem tot op het bot, zodat hij nooit meer een woord zegt over MH17. Maar jij gaat hem wel binnenboord houden bij het CDA. Hoe dan ook. Denk aan…”

,,Ja, ja, het Kabinetsbelang, het belang van de Bilderbergconferentie…  Maar wat als het toch fout gaat en hij stapt eruit?”

,,Dat gebeurt niet, Sybrand. Want daar ga jij voor zorgen. Als hij opstapt, reken ik dat jou persoonlijk aan. Dan kun je het schudden, Sybrand. Jij houdt hem binnenboord, dan zorg ik er persoonlijk voor, dat het CDA op een ander belangrijk punt in de toekomst z’n zin krijgt. Daar moeten we maar ’s over praten binnenkort, in het Torentje, welk punt dat gaat worden. Komen we wel uit. Mooie deal, toch?”

,,Ehh… Ja, als je het zo stelt, Mark…”

,,Kijk, Sybrand, zo ken ik je weer. Je weet ’t he… Bilderberg vraagt, wij draaien. Dat is de deal. Je kunt het, Sybrand. Deal?”

,,Is goed, Mark. Maar die belofte over dat het CDA op een belangrijk punt z’n zin krijgt, die staat toch?”

,,Zeker, Sybrand. Zeker. Heb je mij ooit op een leugen betrapt?”

 

De rest van het verhaal kennen we. Pieter Omtzigt ging van het dossier MH17 af en werd daarmee gemuilkorfd.

 

 =================================================

Einde van deze opinie. Lees hieronder meer op Tarara, de opiniepagina voor helder denkend Nederland.

==================================================

Kunnen we de NWO nog keren?

De Sleepwet, de mogelijkheid dat iedereen meekijkt aan wie je betalingen doet op je bankrekening, overal ANPR-camera’s die kentekens monitoren en zo de route van automobilisten in kaart brengen, aandeelhouders van grote bedrijven, die gefêteerd worden voor 1400 miljoen euro, terwijl de ‘gewone’ burger tegen een BTW-verhoging van 50 procent van het laagste tarief – voor eerste levensbehoeften! – aan zit te grommen. Een Europees leger, steeds meer macht naar de EU. We zien het scenario van de New World Order (NWO) zich steeds sneller ontrollen. De burger staat erbij en kijkt ernaar. Terwijl dit nou juist iets is, waar links en rechts, rijk en arm, blank en zwart, zij-aan-zij tegen zouden moeten strijden.

 

De NWO is niet iets voor zweverige complotdenkers. De NWO is onder ons. Nederland heeft zelfs een Minister van Binnenlandse Zaken, jonkvrouwe Kajsa Ollongren, die behoort tot de Bilderbergconferentie, waarin de superrijken en mensen met grote invloed hun plan voor de NWO willen doorzetten. Ook premier Mark Rutte bezocht de Bilderbergconferentie meer dan eens, op uitnodiging.

Baron de Rothschild – ook een ‘Bilderberger’ - zei een tijdje geleden terloops: ,,De NWO moet in 2018 gestalte krijgen.” Het lijkt erop, dat dit gaat gebeuren. Op 1 januari 2018 worden we wakker in de NWO-dictatuur. Angst? Complotdenken? Wie om zich heen kijkt, ziet de waarheid hiervan.

 

Oost-Europa

In de Oost-Europese landen hebben ze dit door, met premier Orbán in Hongarije en de Poolse premier Szydlo als boegbeelden. Dat is niet voor niets. Decennia lang zuchtte Oost Europa onder het juk van de USSR, die ongeveer dezelfde methoden hanteerde, die de komende tijd op stapel staan, alleen met ouderwetsere – en dus minder slagvaardige – apparatuur. De technologie was toentertijd simpelweg nog niet zo ver als nu. Waardoor we nu nog meer moeten vrezen dan de landen die destijds onder het USSR-juk zuchtten.

De Oost-Europese landen heeft de USSR er echter nooit onder gekregen. De Oost-Europeanen hadden – en hebben – een complete trukendoos aan slimmigheden, om de altijd dominant aanwezige, gluurderige overheid te omzeilen of op het verkeerde been te zetten. Mensen van alle lagen van de bevolking hielpen en helpen daar elkaar in hun strijd van ‘wij tegen zij’. Het wantrouwen zit er nog altijd heel diep. Daar zit juist de angel voor de West-Europese bevolking. Die is gewend aan een betrouwbare overheid en daarmee geneigd de overheid te vertrouwen. Dat maakt de Westerse landen een gemakkelijk doelwit voor de nastrevers van de NWO.

 

We zien inmiddels het wantrouwen toenemen. In Nederland, maar ook in Duitsland, Frankrijk, Spanje – de Catalaanse kwestie spreekt boekdelen – België, Oostenrijk. Overal weerklinkt het rumoer tegen de overheid. Overal zien we de ‘goed rechtse’partijen, die zich inzetten voor de eigen bevolking, opkomen. Dat is een goede zaak, ware het niet, dat deze ‘goed rechtse’partijen worden verketterd door de linkse- en middenpartijen. Terwijl het nu voor weldenkende politici echt de tijd is, om de handen ineen te slaan. Weg met de Sleepwet. Weg met het gegluur op bankrekeningen. Geen EU- leger, dat naar believen een opstand in elk willekeurig EU-land kan neerslaan. Maar vooral: Geen NWO, waardoor via de EU de Bilderbergconferentie haar zieke ideeën kan verwezenlijken.

 

Gidsland?

Als de politiek het niet doet, zal de verandering van onderop moeten komen. Door een hele trukendoos te ontwikkelen, die het burgers mogelijk maakt de overheid te omzeilen. Het wordt ‘wij tegen zij’ en daar zullen we aan moeten wennen. Zeker nu ‘Bilderberg’ zelfs tot het Kabinet is doorgedrongen. Daarom is het van het grootste belang, dat het Kabinet zo snel mogelijk weg is. Een belang, dat de oppositie inmiddels wel ziet. Nu nog samenwerken, in plaats van de PVV uitsluiten, dat helpt om de wig tussen de regeringscoalitie steeds dieper te drijven. Daarbij zal ook steeds meer naar onder meer Hongarije en Polen gekeken moeten worden, net als naar Oostenrijk. Want in Nederland de NWO van tafel vegen is een ding, maar dat kan alleen met hulp van anderen, om ervoor te zorgen, dat de EU barst en vervolgens alle EU-landen worden bevrijd van het juk van de bezetter. Zo kan Nederland zijn naam als ‘gidsland’ in zekere zin dan toch weer waarmaken.

 

De klok staat echter op een minuut voor twaalf. Het volk zal dus in actie moeten schieten. Van links tot rechts, van rijk tot arm, van blank tot zwart. Gek genoeg wordt de NWO dan meteen weer een verbindende factor.

 =================================================

Einde van deze opinie. Lees hieronder meer op Tarara, de opiniepagina voor helder denkend Nederland.

==================================================

Praktijken ‘bedriegkabinet’ Rutte III moeten onderzocht – maar hoe?

Nu het kabinet Rutte III op zijn minst verdacht is wat betreft het afschaffen van de dividendbelasting, moet er een gedegen onderzoek komen naar het verloop van de formatie. Zalm – ex directeur van ABN AMRO bank - en Rutte – ex werknemer van Unilever – zaten daarbij aan dezelfde onderhandelingstafel, waar op een achternamiddag werd besloten de dividendbelasting af te schaffen. Dit punt stond bij geen enkele partij, die aan de onderhandelingen deelnam, in het verkiezingsprogramma, waarbij het er wel heel erg op lijkt, dat de onderhandelaars hun oren lieten hangen naar enkele grote multinationals. Zelfs het programma van Rutte’s VVD sprak geen woord over dividendbelasting of het afschaffen ervan. Blijkbaar kwam dit dus op als het bekende duveltje uit een doosje.

 

Om te beginnen zou Rutte III per direct demissionair verklaard moeten worden. Staatsrechtelijk zal daar best een mogelijkheid toe zijn. Wat het kabinet echt zou sieren is dat het zichzelf demissionair zou verklaren. Daarmee voorkomt het in elk geval de schijn van belangenverstrengeling.

Wie zou zo’n onderzoek moeten uitvoeren? Een Parlementair onderzoek, door een commissie die wordt ingesteld door de Tweede Kamer, ligt voor de hand. Dat is echter geen logische optie. De regeringspartijen hebben immers een meerderheid in de Tweede Kamer, politiek liggen er heel veel lijntjes, ook met de oppositiepartijen. Alleen de PVV is in de Kamer boven elke verdenking verheven, deze partij heeft immers geen enkele binding met de regeringspartijen, zelfs niet met nagenoeg alle partijen in de Tweede Kamer. FvD van Baudet hoort vooralsnog ook in dit rijtje, tot het tegendeel blijkt. In iets mindere mate zou je hetzelfde kunnen zeggen van de SGP, al heeft die wel banden met de CU. Een onafhankelijke commissie van buitenstaanders, door de Tweede Kamer benoemd, is ook geen goede optie. De Tweede Kamer benoemt, dus de politiek zelf. Waaronder ook de vertegenwoordigers van VVD, CDA, D66 en CU.

Blijven er nog enkele andere opties over. Een consultancybedrijf? De EU? In beide gevallen weten we ook de uitkomst van het onderzoek al.

 

De enig juiste oplossing is nieuwe verkiezingen. Het volk, dat zich uitspreekt. Krijgen de regeringspartijen een meerderheid? Dan is het volk het er mee eens. Wordt de uitslag totaal anders? Dan zouden de kopstukken uit de formatie moeten worden opgepakt en berecht. ‘Minder, minder’ roepen over Marokkanen is blijkbaar strafbaar, ‘Minder, minder’ roepen over dividendbelasting blijkbaar niet?  Met de kanttekening, dat het zelfs om afschaffing gaat.

 

Rutte III moet weg. Zo snel mogelijk. En daarna nieuwe verkiezingen. Ook zo snel mogelijk en zonder verkiezingscampagnes, zodat bij de kiezer de herinnering aan het bedrog van Rutte III niet vervaagt en de coalitiepartijen zich niet schoon kunnen praten tijdens een gladde campagne, die opnieuw vol leugens zit. Misschien is het een nog betere optie om de huidige coalitiepartijen geheel uit het politieke bestel te zetten. Zodat er ruimte komt voor eerlijke partijen, die het beste voor hebben met Nederland.

 

Een nadeel van al deze opties is: we hebben er de politiek voor nodig en de coalitie is in de meerderheid. Er zal dus een wig gedreven moeten worden tussen de coalitiepartijen. De vraag is: welke partij is daar – samen met de PVV – krachtig genoeg voor.

 =================================================

Einde van deze opinie. Lees hieronder meer op Tarara, de opiniepagina voor helder denkend Nederland.

==================================================

De les van ‘Hunted’

Deze week keek ik via Uitzending Gemist naar de eerste aflevering van het tv-programma Hunted, waarbij mensen ‘op de vlucht’ slaan en door een team van speurders in de kraag gevat moeten worden. Een kat-en-muisspel dus.

Dit zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn voor elke Nederlander, bedacht ik mij. Als je ziet, hoe je als gewone burger op allerlei manieren bespied en afgeluisterd kunt worden en welke andere noviteiten er nog op stapel staan, slaat de schrik je om het hart. Volgend jaar al wordt Nederland gemonitord in delen van 125 vierkante meter, waarbij opsporingsdeskundigen zelfs kunnen voorspellen wanneer je weggaat, thuiskomt en meer van dat soort zaken. Daar komt de Sleepwet dan nog eens bij. Totale controle, dat is uiteindelijk het doel. Waarvoor? Voor de veiligheid, want wie kan er nu iets tegen hebben op veiligheid?

 

De vraag is, of onze veiligheid wel gediend is bij het verlies van onze privacy. Want privacy is namelijk veiligheid. Wie niet bespied, afgeluisterd of gemonitord wordt, voelt zich veilig en comfortabel. Verlies van privacy betekent meer opgefokte mensen, meer psychische aandoeningen, meer recalcitrant gedrag. Want we voelen ons niet veilig.

Echter, we hebben grote groepen mensen geïmporteerd in onze samenleving, die het er zelf niet veiliger op maken. Terroristen, aanslagplegers, extremisten. Die moeten worden opgespoord. Daarvoor moet dan onze privacy te grabbel worden gegooid. Iedereen wordt tot verdachte gemaakt. De oplossing is simpel: Sluit de grenzen voor migranten. Het is uiteindelijk gemakkelijker – en voor de inwoners van dit land aangenamer – om alleen de grens te bespieden, dan alles en iedereen. Houd vervolgens alle migranten van de afgelopen 30 jaar nog eens flink tegen het licht, inclusief kinderen/kleinkinderen. Bij het geringste vermoeden dat er iets niet klopt, het land uitzetten. Of verregaande ‘opsporingsmethoden’ op loslaten, waarbij niet elke burger, maar alleen deze verdachten hun privacy verliezen.

 

Het is misschien gek gezegd, maar onze privacy is te belangrijk om te grabbel te gooien voor de veiligheid. Vraag het eens aan Oostblokkers, die het USSR-regime nog hebben meegemaakt. Een dergelijk systeem willen zij nooit meer terug. Vreemd genoeg maken wij ons in het ‘VrijeWesten’ na de val van de USSR ons de vileine opsporingsmethoden van dat regime in rap tempo eigen. Een veilige samenleving heeft zijn prijs, namelijk verlies van nagenoeg alle privacy en de vraag is, of we dit moeten willen. Terroristen bijvoorbeeld kunnen ook worden opgespoord zonder de totale bevolking continu onder de monitor te leggen.

 

Het aanzwellend terrorisme heeft de overheden echter wel iets gebracht. Elke overheid droomt namelijk van totale controle op de bevolking. Dat zit gewoonweg in de macht ingebakken. Daar wordt nu gretig gebruik van gemaakt, met de veiligheid als schaamlap.

 

Daarom mag de Sleepwet er nooit komen. Daarom mogen ook de nieuwe (uit de VS afkomstige) opsporingsmethoden, waarin Nederland wordt opgedeeld in ‘vakken’ die worden gemonitord, die voor medio 2018 op stapel staan, er nooit komen. Onze vrijheid moet ons wat waard zijn en iedereen, die onze vrijheid in de weg staat, moet daar niet alleen op worden aangesproken, maar ook worden aangepakt. Ook als het om de overheid gaat. Onze vrijheid is daarvoor een te groot goed. Als de sleepwet er komt, samen met diverse andere rigide opsporingsmethoden, zou ik er voor pleiten om Bevrijdingsdag af te schaffen.  Het zou namelijk een belediging zijn voor al die mensen, die onze vrijheid bevochten, vaak met hun leven als inzet.

 

Buiten dat het aardig is om te zien en bovendien spannend, is Hunted daarom een uiterst leerzaam programma.  Al is het maar om het inzicht te krijgen in het feit, dat we onze vrijheid steeds meer aan het verliezen zijn aan de Nieuwe Wereld Orde. Wie zijn vrijheid verliest, is alles kwijt. Want laten we eerlijk zijn, hadden de mensen in de voormalige USSR nou zo’n goed leven? Dat denk ik niet. De Landen als Polen, Tsjechië, Slowakijke, de Baltische staten en niet te vergeten de voormalige DDR wierpen niet voor niets het almachtige communistische juk af, dat hen de vrijheid ontnam. Ze hadden weliswaar gratis openbaar vervoer, gratis gezondheidszorg en onderwijs, douceurtjes, die wij in Nederland niet eens hebben, maar de vrijheid lonkte toch net iets meer.

 ==================================================

Einde van deze opinie. Lees hieronder meer op Tarara, de opiniepagina voor helder denkend Nederland.

==================================================

SP-wethouder Arnhem gooit met milieuzone eigen glazen in

De Arnhemse SP-wethouder Geert Ritsema komt met de strengste normen voor een milieuzone ooit. Dieselauto’s van voor 2004 mogen straks de stad niet meer in.

 

 Een opmerkelijke stap voor een SP-wethouder. De SP komt juist op voor ‘de kleine man’ en die rijdt uitgerekend vaak een diesel van voor 2004. Ideaal voor degenen, die wat minder verdienen, om voor woon/werkverkeer te gebruiken. Veel al dan niet startende ZZP-ers  kopen als eerste (bestel)auto voor hun werk een pakweg 15 jaar oude diesel. Was een auto vroeger na een jaar of 15 echt ‘op’, in de loop van de jaren nam de kwaliteit fors toe en kan een auto van die leeftijd prima aan een tweede, derde of zelfs vierde leven beginnen. Met andere woorden: Veel kiezers van de partij, die Ritsema vertegenwoordigt, zijn door die maatregel de sigaar. Je zult maar op de SP gestemd hebben en betaalbaar rijden in een oude diesel. Lekker.

 

Uit het beleid van Ritsema valt op te maken, dat er nog ettelijke duizenden oude diesels rondrijden in Arnhem. Natuurlijk, het zullen er best wat zijn, maar procentueel gezien is het aandeel van de oude diesel verwaarloosbaar. Bovendien, auto’s hebben de eigenschap, dat ze slijten. Het worden er dus steeds minder, waardoor de maatregel van Ritsema meer lijkt op automobilistje pesten, of SP-kiezertje pesten, dan op daadkrachtig klimaatbeleid.

 

Onderzoek in diverse Duitse en Nederlandse steden met milieuzones heeft ook nog eens aangetoond, dat milieuzones niets toevoegen aan de beperking van de hoeveelheid fijnstof in steden.  Terwijl onderzoek in Utrecht onlangs wel aantoonde, dat in de keukens van huizen het meeste fijnstof wordt geproduceerd. Vraag me niet hoe, maar het stond er echt. Krijgen we straks dan ook ‘keukenloze zones’? Ik hoor de restaurant- en snackbarhouders al juichen.

 

De maatregel van Ritsema treft dus een flink deel van z’n eigen SP-kiezers. ‘Links’ verdedigt dat gemakshalve, door te stellen dat ‘Links kijkt naar het algemeen belang en niet naar de belangen van kiezers’. Daar zit dus direct het punt van het echec van links. Kiezers stemmen namelijk op een partij, die hun belangen het best verdedigt in het het grote politieke spectrum van het algemeen belang. Anders zou je namelijk geen politieke partijen meer nodig hebben.

 

Ritsema en de SP in Arnhem tonen met de strenge voorschriften voor een milieuzone dus aan, dat de partij zichzelf in feite overbodig maakt. Want de SP – en andere linkse partijen - kijken uitsluitend naar het algemeen belang. Dan kun je als kiezer dus net zo goed op een andere partij stemmen.

Ik zie bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen een afgetekende zege opkomen voor nieuwkomer PVV in de Arnhemse politiek. Want de kloof tussen de politici van de SP ten opzichte van de PVV mag dan wel gigantisch zijn, wat een grote stap is voor een SP-politicus is een kleine stap voor de kiezer.

 

Ritsema gooit dus zijn eigen socialistische glazen in.

 

==================================================

Einde van deze opinie. Lees hieronder meer op Tarara, de opiniepagina voor helder denkend Nederland.

==================================================

De les van Catalonië

 

Toen begin jaren 90, net voor de Joegoslavische burgeroorlog, Istrië de onafhankelijkheid wilde uitroepen, kreeg dat land daarbij steun van de EU. Dat gebeurde later ook bij de Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen, toen die zich losmaakten van het Russische (Sovjet)juk. Zo ontstonden op een vrij vreedzame manier nieuwe staten, omdat de bevolking van die staten dat wilde. Mensenrechten respecteren, de EU is er jarenlang goed in geweest.

 

Tot afgelopen weekend, toen Catalonië een referendum organiseerde over de vraag of het een zelfstandige staat zou moeten worden, los van Spanje. De Spaanse regering reageerde ver over de top, door het referendum in feite ‘neer te slaan’ als was het een opstand. Met steun van… de EU. Juist, de EU, die volgens eigen zeggen vrede en veiligheid brengt op het Europese continent.

 

Met het neerslaan van de sentimenten in Catalonië is de dictatuur in Spanje weer terug. Decennia lang zuchtte het land onder de wrede dictator Franco. Met de steun voor dit rigide beleid vanuit Brussel, laat de EU haar ware gezicht zien: de dictators Jean Claude Juncker, Guy Verhofstadt en Frans Timmerman voorop. Want de EU moet een ‘superstaat’ worden, ongeacht hoe de inwoners van diezelfde EU daar over denken. Zo’n opstelling wordt ook wel dictatuur genoemd.

 

De ware dictators zitten derhalve niet in Spanje, maar in Brussel. De Spaanse regering voerde ‘Brussels’ beleid uit. Dat onze Ministerpresident Mark Rutte en passant liet weten dat hij de Friezen ook mores zou leren, als die een dergelijk referendum zouden houden om tot zelfstandigheid te komen, moet ons in Nederland zorgen baren. Niet alleen toont Rutte zich hiermee een dictator pur sang, hij laat hiermee ook zien, dat hij een loyaal uitvoerder is van het dictatoriale EU-beleid.

 

Het woord ‘als’ betekent altijd een hypothese, maar ‘als’ er nu eens gewoon gepraat was met de Catalanen. Als er vanuit de EU meegedacht zou zijn, dan was het mogelijk niet zover gekomen. De rigide opstelling van de EU en in haar kielzog de Spaanse regering heeft er voor gezorgd, dat de voorstanders van afscheiding alleen maar steviger in het zadel komen te zitten. Houden ze die opstelling vol, is een burgeroorlog zeker niet ondenkbaar.

 

Het is de grote angst van de EU dat er meer afscheidingsbewegingen ontstaan. De Baskische afscheidingsbeweging ETA met z’n aanslagen ligt nog betrekkelijk vers in het geheugen. Door zich zo onbuigzaam op te stellen tegen de Catalanen, geeft de Brusselse en Spaanse ‘elite’ de Basken, die al jaren geen aanslagen meer plegen, nieuwe munitie om zich, al dan niet met geweld, af te scheiden. Dat er in Schotland ook stemmen opgaan voor een zelfstandige staat, zal de EU minder boeien met de aanstaande Brexit.

 

De les van Catalonië is, dat een roep om een zelfstandige staat niet kan worden genegeerd. Of dat nu een deel van een bestaande EU-lidstaat is, of in het geval van het Verenigd Koninkrijk, een lid, dat eruit wil stappen, waarbij de EU ook zoveel mogelijk de voet dwars zet.  De belangrijkste les van Catalonië is echter wel, dat de EU is verworden tot een gedwongen statenbond, waar dictators de boventoon voeren.  Te vergelijken met het vroegere Joegoslavië of de USSR. Zo’n statenbond kunnen we missen als kiespijn. Het is dus in ieders belang, dat de EU barst. Gebeurt dat niet, krijgen we geen EU die garant staat voor vrede en veiligheid, maar een EU die bol staat van burgeroorlogen. Zo’n EU kunnen we missen als kiespijn.

==================================================

Einde van deze opinie. Lees hieronder meer op Tarara, de opiniepagina voor helder denkend Nederland.

==================================================

'We rule this country'

 

Het was eind jaren tachtig. Het CDA stond op de toppen van haar macht. Geen enkele politieke partij kon om het CDA heen. Partijen, die iets voor elkaar wilden krijgen, moesten het CDA behagen. ‘We rule this country’, klonk het op een gegeven moment, bij de kabinetsformatie van 1989.  Enige tijd daarna waren er gemeenteraadsverkiezingen. Het CDA kreeg keihard op z’n kop. Provinciale- en Tweede Kamerverkiezingen volgden, het CDA verloor fors en werd uiteindelijk gedecimeerd. De partij, die op de toppen van haar macht Nederland dacht naar z’n hand te zetten, werd door de kiezer vorstelijk afgestraft.

 

Het is 2017. De VVD staat op de toppen van haar macht. Geen enkele politieke partij kan om de VVD heen. Partijen, die iets voor elkaar willen krijgen, moeten de VVD behagen. ‘We rule this country’, het wordt niet letterlijk uitgesproken, maar de partij en de partijbonzen stralen het aan alle kanten uit. VVD-ers die graaien, frauderen, of gespeend van elke kennis een departement leiden en daar bijna zonder uitzondering mee weg komen. Een premier die zegt dat hij hetzelfde zou doen met Friesland als de Spaanse regering met de Catalanen, als de Friezen over afscheiding zouden beginnen. Een partij, die kort daarvoor nog door de kiezers werd afgestraft, maar desondanks toch de grootste partij bleef.

 

De VVD heeft niets geleerd van het debacle van het CDA, zo blijkt. Toegeven, in tegenstelling tot het steile, starre CDA viert in de VVD jovialiteit hoogtij. Dikke sigaren, bier in overvloed, leden met buiken als burgemeesters, die elkaar vrolijk op de schouder meppen, ‘Zeg kaerel…’ De VVD lijkt overal mee weg te komen. Met criminele ex-bewindslieden, graaiende leden en bestuurders, de uitstraling dat de VVD Nederland wel even naar haar hand zal zetten. Ze lijken er niet alleen mee weg te komen, ze komen er nog mee weg ook. Sterker nog, de VVD heeft opnieuw de leiding bij de kabinetsvorming.

 

Blijkbaar gaat de kiezer voorbij aan het feit, dat de VVD een soort van ‘schurkenpartij’ is, waar graaien als een tweede natuur wordt beschouwd. Misschien is het de joviale uitstraling van de partij, Mark Rutte vooral, waardoor de kiezer toch in meerderheid weer het hokje van de VVD rood kleurt? Het succes, dat de partij tegen beter weten in benadrukt? Of is het de angst voor het onbekende, voelt de kiezer zich ondanks alles toch geborgen bij de VVD, omdat ze die partij al decennia lang stemmen?  Misschien eens reden voor weer een onderzoek?

 

Of zou het gewoon domheid van de kiezer zijn? Het is te hopen van niet.